Planene til Norway Royal Salmon (NRS) og Aker om å bygge nedsenkbare offshore-merder henger i en tynn tråd, skriver bransjenettstedet Intrafish mandag.

- Vi trenger de 15 tillatelsene vi har søkt om for å realisere prosjektet, sier NRS-sjef Charles Høstlund til Intrafish.

Fiskeridirektoratet i tvil

Fredag ble det kjent at Fiskeridirektoratet mener at NRS og Akers omsøkte utviklingskonsept med nedsenkbare offshore-merder med kunstig overflate faller inn under ordningen med utviklingstillatelser.

- Vi er fornøyd med at Fiskeridirektoratet har vurdert konseptet til å falle inn under ordningen for utviklingstillatelser, sier Høstlund.

Men selv om konseptet faller inn under ordningen, er Fiskeridirektoratet «i tvil om det vil være formålstjenlig å innvilge det omsøkte antallet tillatelser».

- Prosjektet har en stor grad av innovasjon, og høyt investeringsbehov. Vi trenger de 15 tillatelsene vi har søkt om for å realisere prosjektet, sier Høstlund.

Trenger 15 tillatelser

NRS-sjefen viser til at investeringsbehovet ligger på «i underkant av en milliard kroner».

- For å kunne realisere det, trenger vi 15 tillatelser.

- Hva skjer nå?

- Vi skal besvare de spørsmålene Fiskeridirektoratet har etterspurt snarest mulig, sier Høstlund til Intrafish.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.