Utenriksdepartement melder mandag om full normalisering i forholdet til Kina, etter at norske myndigheter og næringsliv har vært i fryseboksen siden 2010. 

NHO-sjef Kristin Skogen Lund mener det er gode nyheter.

- Dette er gode nyheter for norsk næringsliv. Våre bedrifter står klare til å satse på ny vekst i handelen med Kina, sier Lund i en melding mandag.

Hun roser også regjeringens arbeid for å sette på plass.

- Regjeringen fortjener stor honnør for at de etter en lang og krevende prosess har klart å oppnå et resultatet der norske interesser er godt ivaretatt. Vi har stor forståelse for at dette har vært en vanskelig balansegang, sier NHO-sjefen.

 I tillegg til sjømat er reiseliv, leverandørindustrien for olje og gass og shipping godt rustet for bedre handelsforbindelser med Kina, mener hun.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Solberg: - Ikke tvil om at norsk økonomi har vært skadelidende
Forholdet mellom Kina og Norge normaliseres etter at utenriksminister Børge Brende har hatt hemmelige møter i Beijing. Norge har ikke hatt politisk kontakt med Kina siden 2010, da Nobels fredspris gikk til Liu Xiaobo.
01:57
Publisert: