Fiskehelsetrøbbel fortsetter å hemme «laksehøvdingen» Ola Braanaas, som hadde nok et år med tilbakegang i fjor. Trøbbel i 2017 slo inn i regnskapene det året, og fortsetter å hemme lønnsomheten. Fortsatt sliter han med virussykdommen kardiomyopatisyndrom, pankreassykdom og lakselus. På toppen kommer trøbbel med kjønnsmodning av fjordørret høsten i fjor, som medførte tidligslakting av fisken, og «nedklassing».

«Særlig hardt rammet var 2017-generasjonen, vi forventer en betydelig forbedring når denne generasjonen fases ut av produksjonen i løpet av 2019», skriver han i det nyss avlagte årsregnskapet for selskapet som bærer hans navn, og der han selv eier alle aksjene.

«Selskapets styre og ledelse er av den oppfatning at selskapets produksjon og resultat ikke samsvarer med forventningene og det potensialet som ligger i selskapets virksomhet», heter det videre.

Braanaas startet Firda Settefisk i 1986, og overskuddet finansierte i 1996 oppstarten av Go-Fish, som raskt ble ett av de største oppdretts- og settefiskselskapene i Norge. I 2005 kjøpte Braanaas det gamle handelsstedet Skjerjehamn i Gulen, hvor Knut Steens skulptur av kong Olav V står. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.