Oppdrettsselskapet Salmar leverer et operasjonelt driftsresultat på 878,6 millioner kroner i andre kvartal, et fall fra 983 millioner i samme periode i fjor.

På forhånd var det ventet et operasjonelt driftsresultat på 922 millioner kroner.

– Den positive biologiske utviklingen for Salmar fortsatte også i andre kvartal, og resultatet drives av kostnadsforbedringer og nok et kvartal med høye laksepriser, sier konsernsjef Olav-Andreas Ervik i Salmar.

Låste nesten halvparten av laksen til fast pris

– Imidlertid fungerer markedet slik at en andel av laksen selges på lange kontrakter til fast pris, sier han videre.

I kvartalet solgte Salmar rundt 45 prosent av laksen sin til priser som har ligget lavere enn de rekordhøye spotprisene. Salmar-sjefen sier slike utslag er normale og en del av selskapets virksomhet.

Kontraktsdekningen for tredje kvartal i år ligger på omtrent 35 prosent, ifølge selskapets kvartalsrapport.

Børsnoterte Salmar er majoritetseid av Gustav Magnar Witzøe (25) og familien gjennom investeringsselskapet Kverva as. Salmar-arving Gustav Magnar Witzøe eier mesteparten av aksjene i Kverva og fikk utbetalt ganske nøyaktig én milliard kroner i utbytte fra Salmar i fjor. I 2016 hadde han en skattelignet formue på 11,14 milliarder kroner.

Skal fortsatt investere 356 millioner

Salmar fastholder slaktevolum i Norge på 143.000 tonn i 2018.

Selskapet gjentar også sine investeringsplaner for vedlikehold og oppgraderinger, og forventer å investere rundt 356 millioner kroner i år.

I andre kvartal hadde Salmar driftsinntekter på 2,9 milliarder kroner på linje med andre kvartal i fjor. På forhånd var det ventet inntekter på 2,8 milliarder kroner.

«Første halvår 2018 har vært en god periode for laksenæringen med sterk etterspørsel og høy betalingsvillighet for laks. Den biologiske situasjonen for Salmar har også vært god sammenlignet med tidligere år, mye grunnet et lavere lusepress», skriver selskapet i kvartalsrapporten.

Videre skriver selskapet at det opplever noe økt lusepress inn i tredje kvartal for sine matfiskaktiviteter og at situasjonen blir overvåkt nøye.

– It´s for a good reason
Konserndirektør i Lyse Toril Nag sier hun har ikke har noen problemer med å være utpekt som høyrisikoperson i den globale databasen World-Check, også omtalt som "verdens største svarteliste".
01:20
Publisert:

Salmar fastholder slaktevolum i Norge på 143.000 tonn i 2018.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.