Vi må tilbake til 1988 for å finne lavere fangster i elvene enn i fjor, viser tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB).

Til sammen ble det fisket nesten 150.000 laks, sjøørret og sjørøye i elvene, 77 prosent ble avlivet mens resten ble sluppet levende ut igjen, viser tallene.

77.000 laks ble avlivet. Det er en nedgang på over 20 prosent fra året før.

God fangst i sjøen

Mange elver, særlig i Sør-Norge, var preget av den varme og tørre sommeren. Liten vannføring fører til at laksen blir stående i sjøen i påvente av nedbør og stigende vannføring. Dette førte også til at de som fisker laks med kilenot i sjøen fikk en god sesong med samlet fangst på nær 88.000 laks, en økning på 11 prosent fra 2017.

Først helt mot slutten av sesongen kom regnet – og laksen. Elver som Gaula i Trøndelag og Drammenselva i Buskerud opplevde da veldig gode fangster.

Ned i Alta – opp i Tana

Tallene fra SSB viser at det var store variasjoner i fangstene. I den norske delen av Tana i Finnmark økte fangstene fra 2017 med 33 prosent mens fangsten i Altaelva ble redusert med 42 prosent. I Drammenselva økte fangsten med 74 prosent og i Mandalselva med 15 prosent, viser tallene. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

DNs politiske redaktør: Hva får man ut av å gå på cocktailselskap med Facebook? I alle fall én innrømmelse
01:51
Publisert: