– Aker BioMarine har forsinket behandlingen av rettssaken i snart ett år med sitt krav om at den skal behandles i Oslo og ikke på Sunnmøre. Høyesterett er den tredje rettsinstansen som har sagt at saken hører hjemme hos tingretten i Volda, og vi ser frem til at saken nå endelig kommer opp, sier advokat Ronny Lund i Advokatfirmaet Wiersholm i en melding.

Han er prosessfullmektig for krillselskapet Rimfrost i den bitre konflikten med det Kjell Inge Røkke-kontrollerte selskapet Aker BioMarine.

Striden knytter seg til den patentbeskyttede teknologien på krilltråleren «Juvel», som ble tvangssolgt da Emerald Fisheries gikk konkurs.

Rimfrost eide krillrederiet og mener de også eide patentene. Aker-selskapet mener patentene fulgte med på tvangssalget.

I tre rettsinstanser har selskapene vært i konflikt om hvor rettssaken om patentstriden skal avholdes. Mens Rimfrost vil at den skal avvikles på Sunnmøre, har Aker BioMarine fremholdt at den bør avvikles i Oslo.

Kjell Inge Røkkes selskap har tapt i alle tre rettsinstanser, og ble i Høyesterett dømt til å betale 352.000 kroner i sakskostnader. Saken er berammet i Søre Sunnmøre tingrett i Volda mellom 10. og 14. desember.

– Avgjørelsen i Høyesterett er nok en seier for Rimfrost. Vi opplever at Aker BioMarine har gjort sitt ytterste for å trenere behandlingen av patentsaken i det norske rettsapparatet. Vi er glade for at Høyesterett er enig med oss om hvor saken skal avvikles, og for at saken nå endelig kan komme til behandling, sier hovedeier Stig Remøy i Rimfrost i meldingen.

Remøy og Røkke har i en årrekke konkurrert om de enorme krillforekomstene i Sørisishavet, verdt milliarder av kroner.

Aker BioMarines kommunikasjonsdirektør Katrin Berntsen skriver i en tekstmelding til DN at avgjørelsen er udramatisk for dem.

– Patentlovens vernetingsregler var ikke klare i vår sak, og vi ønsket en rettslig avklaring for å sikre at saken ble innledet på en korrekt måte. Vi har nå fått denne avklaringen og ser frem til behandling i Søre Sunnmøre tingrett. For oss er dette udramatisk og endrer ingenting i forhold til saken som kommer opp, skriver hun. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Kjell Inge Røkke hylles som «original gangster» i denne litt annerledes bursdagsgaven produsert av rapperen Oral Bee, hans kompanjong Mr. Pimp Lotion og operasanger Didrik Solli-Tangen
03:53
Publisert: