Samsung S1 Mini er blant de minste og letteste portable harddiskene på markedet. Disken veier bare 91 gram og måler 87 x 62 x 15 millimeter. Dermed er den ikke stort større enn et visittkort – riktignok et veldig tykt visittkort.

Det hendige formatet gjør at disken får plass i selv forholdsvis små lommer. Vi setter også pris på at det følger med en veldig kort USB-kabel, slik at du slipper å drasse med deg en kabel i vanlig lengde. Du trenger heller ingen ekstern strømforsyning, disken trekker den strømmen den trenger fra USB-porten. Diskens størrelse og vekt gjør også at det ikke spiller noen rolle om den må henge og dingle i den korte USB-kabelen.

  Selv om Samsung S1 Mini er liten i størrelse betyr det ikke at den har dårlig lagringskapasitet. Med sine 120 GB har disken nok plass til å lagre rundt 100 spillefilmer, 6.000 musikkfiler og 2.000 høyoppløselige digitalbilder. Alt avhengig av hvor store filene er og hvor mye de er komprimert, selvfølgelig.

Enkel i bruk
Disken fungerer og er klar til bruk nesten umiddelbart etter at du har plugget den inn, og den fungerer fint i både Windows og på Mac. Linux burde heller ikke være noe problem.

Etter at du har koblet til disken får du opp en meny hvor du kan velge å installere Samsungs programvare for sikkerhetskopiering, krypteringsprogram eller lese brukerveiledningen til disken. Det viste seg imidlertid at krypteringsprogramvaren utelukkende var på ikke-vestlige språk, og dermed umulig å installere (vi fikk bare opp en masse spørsmålstegn i installasjonsprogrammet, der hvor det antagelig skulle vært asiatiske skrifttegn).

Det følger med norsk bruksanvisning i PDF-format, men denne var preget av svært dårlig oversettelse. Når det er sagt, så trenger du neppe bruksanvisning for å bruke denne disken – du plugger den inn, så virker den.

Konklusjon
Alt i alt synes vi dette er et interessant produkt som vi tror mange vil ha glede av. Er du villig til å gå litt opp i vekt finnes det imidlertid billigere disker med enda høyere lagringskapasitet, for eksempel Iomegas eGo Helium-disker på 200 gram og med en kapasitet på 320 GB. Denne koster også et par hundre kroner mindre enn Samsung-disken. Western Digital har også disker på under 200 gram, som også er rimeligere enn Samsung-disken.

Prisen på Samsung S1 Mini er 1.249 kroner inkl. mva., og den fås i fargene rødt, hvitt, svart og bronse.

Les også: Lomme-projektor (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.