I dag er kjennemerkeseriene geografisk inndelt i distrikter, noe som innebærer bestemte bokstavkombinasjoner. Med den nye løsningen vil det ikke lenger være mulig å se på kjennemerket i hvilken landsdel kjøretøyet er førstegangsregistrert, melder Avisa Nordland.

Målet er å erstatte denne ordningen med en nummerserie for hele landet.

– Helt konkret hvilken nummerserie vi vil begynne på er ikke sikkert enda, men skiltene vil se ut som i dag, sier seksjonssjefen Heidi Øwre ved kjøretøyregistreringen i Statens vegvesen Vegdirektoratet.

Hovedårsaken til ønsket om en endring er at veivesenet holder på å gå tom for firesifferserien i visse distrikter, opplyser Øwre.

Høringsfristen for forslaget går ut den 21. januar.

– Vi legger til grunn at vi får gjennomslag den 21. januar. Den tekniske løsningen er ikke klar enda, men så fort det er på plass vil vi kunne sette i gang. Vi snakker i løpet av året, sier Øwre. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.