Ifølge Bergens Tidende fikk konsulentene som hjalp Sogn og Fjordane fylkeskommune med å selge Fjord1, 20,6 millioner kroner for jobben etter selv å ha gitt råd om ikke å legge den ut på anbud. Det var fylkesrådmannen i Sogn og Fjordane, Tore Eriksen, som vurderte at man skulle hyre inn konsulentene fra Wiersholm og DHT Corporate uten å sette avtalen ut på anbud.

I en rapport fra Deloitte konkluderes det nå med at fylkesrådmann Tore Eriksen handlet i strid med loven om offentlig anskaffelse da han inngikk kontrakt med de to selskapene.

Fylkesmannen mener denne jobben var en forlengelse av et tidligere engasjement, og KrF og Sp støtter Eriksen og skylder på at det har vært «en vanskelig sak». Venstre sier derimot at det er svært alvorlig om regelverket er brutt.

– Jeg synes det er veldig merkelig at KrF og Sp er så ukritisk til alt som har kommet fram om konsulentene. De har så til de grader giftet seg med dem, men de føler kanskje behov for å renvaske seg selv i denne saken, sier fylkestingspolitiker for Venstre Alfred Bjørlo. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Fjord1-rådgivere fikk millionkontrakt uten konkurranse

 
Avskrekkelsesgevinsten dnPlus  (DN+)

- Jeg har aldri i livet vært med på at vi har gjort en avtale av en slik karakter at jeg har vært veldig fornøyd