Biloppsamlerne opplevde i fjor sterk vekst i innsamlede kjøretøy. I 2013 ble totalt 156 522 biler levert inn, ifølge statistikk fra Toll og Avgiftsdirektoratet i samarbeid med Norges Biloppsamleres Forening. Dette er en økning på 28 prosent i forhold til 2012. Samtidig varsler foreningen kamp mot biloppsamlere som ikke demonterer bildeler.

- Det er flere årsaker til den solide økningen. Vrakpanten er nå økt til 3 000 kroner. I tillegg er det gode tider i Norge som gjør at mange kjøper ny bil og dermed velger å vrake sin gamle, sier Tor Alm, styreleder i Norges Biloppsamleres Forening (NBF) i en pressemelding.

Ifølge Norges Biloppsamleres Forening blir 85 prosent av et bilvrak gjenbrukt og sendt til gjenvinning.

- Målet er at dette tallet skal opp til 95 prosent i 2015. Dette er en forpliktelse norske myndigheter har overfor EU, gjennom EØS-direktivet. Kravet vil gjelde i hele EU og EØS-området, sier Tor Alm, styreleder i NBF.

Les også:

<b>Trygdeeksport: Ni av ti kroner til nordmenn</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.