Opp til 300 millioner dollar i kryptovalutaen ethereum ble tirsdag frosset, etter en angivelig katastrofal kodefeil, skriver Marketwatch.

De digitale lommebøkene krever flere signaturer før transaksjoner kan gjennomføres. For at en lommebok skal være «multisignature» så må mer enn én bruker ønske å dele tilgang til den. 30 juli ble ekstra sikkerhetstiltak rundt ethereum innført, etter en feil som førte til at 32 millioner ether ble stjålet.

Men kryptovalutaen har tydeligvis andre sikkerhetssmutthull som brukeren «Devops199» fra utviklerforumet «GitHub» oppdaget tirsdag.

Ifølge en sikkerhetsalarm av Parity Technologies, et selskap som lager digitale lommebøker, klarte brukeren «ved et uhell» å utløse en funksjon som tillot vedkommende å få tilgang til, og bli eier over alle de digitale multisignatur- lommebøkene opprettet etter juli 2017.

Da «Devops199» innså hva som hadde skjedd, skal han eller hun ha forsøkt å slette lommebok-kontraktene, som gjorde at de ble frosset og nå er utilgjengelige. Det betyr at eierne bak de digitale lommebøkene med opp til 300 millioner i dollar i kryptovaluta ikke lenger har mulighet til å få tilgang til deres brukere.

Det er fortsatt usikkert hvor mange Ethereum-brukere som er rammet, eller hvor mye ether som har blitt frosset. Parity Technologies regner med at rundt 20 prosent av Ethereum-nettverket er rammet og eksperter anslår at mellom 100-300 millioner dollar i kryptovalutaen nå er låst.

- Parity Technology vil forsikre alle om at vi ser på situasjonen, og vil komme tilbake med en oppdatering med flere detaljer senere, sier de i en uttalelse gjengitt av Marketwatch.

De advarer også brukere om å åpne nye multisignatur-lommebøker og overføre til lommebøker som har blitt distribuert eller allerede er i bruk.

Ethereum er den nest største kryptovalutaen etter Bitcoin. Onsdag kveld får man handlet en ethereum for 313,3 dollar. Ethereum-prisene skal ha falt rundt to prosent tirsdag. (Vilkår)