Selv om det fortsatt er få ansatte i finansbransjen som drømmer om å bli sjef, uansett kjønn, sier nå 5,2 prosent av kvinnene at de har lyst til å bli toppledere, mot 7 prosent av mennene, ifølge undersøkelsen som er utført av TNS Gallup for en rekke av organisasjonene i finansnæringen, inkludert arbeidstakersiden.

– Det er en myte at kvinner ikke vil til topps, sier administrerende direktør Arne Skauge i Finansnæringens Hovedorganisasjon (FNH).

– Flere kvinner i lederstillinger vil kunne være et konkurransefortrinn fordi bedriftene fremstår som moderne og opptatt av mangfold og rettferdighet, sier kjønns- og ledelsesforsker Anne Grethe Solberg.

87 prosent av dem som har deltatt i undersøkelsen oppgir at økt effektivitet er den viktigste grunnen til å ha flere kvinner på toppen i bedriften.

Et annet funn i undersøkelsen er at kvinner mer enn menn gjerne vil bli oppfordret til å ta lederjobber, at de mener det er viktig at jobber lyses ut.

32 prosent av kvinnene svarte at de ønsket å bli oppfordret til å ta lederstillinger, mot 26 prosent av mennene. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.