Arbeidsledighetsraten holdt seg stabil på 3,6 prosent i mai, viser Statistisk sentralbyrås arbeidskraftsundersøkelse (aku) som ble lagt frem torsdag.

Fra april til mai økte arbeidsstyrken med 13.000 personer, samtidig som antall sysselsatte økte like mye. Dermed holdt ledigheten seg stabil på 94.000 personer.

Ledighetsraten for april ble samtidig revidert ned til 3,6 prosent fra opprinnelig rapporterte 3,7 prosent. På forhånd var det ventet at ledighetsraten ville være på 3,7 prosent i mai, ifølge estimater innhentet av TDN Finans.

I forrige uke viste tall fra Nav at antall registrerte ledige, de som melder seg ledige på arbeidskontorene, falt i juli. Antall helt ledige utgjør nå tre prosent av arbeidsstyrken, ifølge Nav.

- Aku-ledigheten har trendet oppover siden slutten av 2008, men oppgangen var lenge mindre enn i registret ledighet. I løpet av 2009 flatet imidlertid registret ledighet ut, mens aku-ledigheten har fortsatt å øke. At aku har lagget etter registrert ledighet et er ikke uventet. Det skyldes dels at kortvarige permitterte ikke regnes som ledige i aku, selv om de er registeret ledige ved arbeidskontorene. Antallet permitteringer økte kraftig i fjor, men er nå på vei ned, skriver analytiker Ole Håkon Eek-Nielsen i morgenrapporten fra Nordea Markets torsdag.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.