– Hvis det ikke lenger er «ni til fire» som gjelder, hvorfor skal vi begrense sommerferien?

Det spørsmålet stiller Virgin-grunnlegger og milliardær Richard Branson.

Den adlede, britiske forretningsmannen, som i 1973 startet Virgin Records og en platebutikkjede, fant inspirasjonen hos videostrømmetjenesten Netflix, og slipper de ansatte fri.

– Regelen kan best beskrives som: det er ingen regel!

- Kort sagt: regelen som ikke er regel gir alle lønnede ansatte lov til å dra når de ønsker, så lenge de ønsker. Det er ikke nødvendig å be om lov, og hverken ansatte eller sjefer blir spurt om, eller er forventet å holde styr på, dagene de tar fri, skriver Branson på sitt eget nettsted.

De ansatte kan selv avgjøre hvis eller når de føler for å ta noen timer fri, en dag, uke eller måned.

Les også: Branson, finanskrise og nakne damer

Les også: Nøkkelen til suksess: <br/> Å feste ukevis

– Forutsetningen er at de bare gjør det når de er helt sikre på at de og teamet er à jour på alle prosjekter, og at deres fravær ikke på noen måte skader virksomheten, eller for den saks skyld: karrieren!, skriver Virgin-grunnleggeren.

 

Det hele begynte med at Bransons datter Holly videresendte en Daily Telegraph-artikkel om Netflix og deres «ikke-ferieregel».

– Det er alltid interessant å merke seg hvor ofte adjektiv som «smart» og «enkelt» beskriver de fremste innovasjonene. Dette er virkelig et av de enkleste og smarteste initiativene jeg har hørt om på lenge, og jeg er glad for å si at vi har innført den samme (ikke-)regelen i vårt morselskap i Storbritannia og i USA, der feriereglene kan være spesielt drakonisk. Dersom alt går som ventet, vil vi oppfordre alle datterselskaper om å følge etter, og det vil bli utrolig spennende å følge med på, skriver Branson.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.