Flyselskapet Norwegian melder om økning i passasjertrafikken for desember i fjor.

Totalt fløy 1.787.607 passasjerer med selskapet i fjorårets siste måned, fremgår det av en melding fra Norwegian fredag.

Det er en oppgang fra 1.635.596 passasjerer på samme tid i 2014. Økningen var på ni prosent, tilsvarende 152.011 passasjerer.

Den totale passasjertrafikken (RPK) økte med 15 prosent i måneden, mens den totale kapasiteten økte med 12 prosent sammenlignet med året før. Fyllingsgraden var på 83,3 prosent for perioden.

Gjennomsnittlig flydistanse økte med syv prosent fra samme periode året før.

Yielden i måneden var 0,41 kroner, det samme som på samme tid året før, mens inntektene per tilgjengelige setekilometer (rask) var 0,34 kroner også uendret fra året før.

Norwegian Air Shuttle anslår et tap på rundt 639 millioner kroner knyttet til hedgingposisjoner i fjerde kvartal, hvorav 506 millioner er urealisert.

Administrerende direktør Bjørn Kjos sier i meldingen at han er godt fornøyd med at flere velger å fly med selskapet.

- Ikke minst i nye deler av verden hvor vi har satset det siste året. Det er også gledelig at vi fyller flyene enda bedre enn tidligere, også i et år med mange nye ruter. Langdistanseoperasjonen har satt seg, og bidrar betydelig til den gode utviklingen i 2015. Det lover bra, spesielt med tanke på videre konkurransekraft globalt og vekstplanene på London Gatwick, sier administrerende direktør Bjørn Kjos i meldingen.

Norwegian gjennomførte 99,4 prosent av de planlagte flygningene i november, hvorav 76,4 prosent gikk på oppsatt rutetid.

 

Les også: Asia i dag: Som å ri en villhest

Boligprisene til himmels – gjelden følger etter

Store lønnsforskjeller i politiet

 

Se DNtv:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Giske etterlyser en annen innstilling til å løse problemet fra dagens regjering:

Trond Giske: - Vi er i ferd med å få en situasjon i Norge hvor ledigheten kommer ut av kontroll
Giske etterlyser en annen innstilling til å løse problemet fra dagens regjering.
01:14
Publisert: