– Vi må forstå de potensielt negative konsekvensene dette kan få, og derfor ber vi om at vedtaket utsettes og ikke innføres før 1. november, slik at vi kan få tid til å utrede konsekvensene, sier Skogen Lund til NRK.

– Bedrifter i utkants-Norge er helt avhengig av flyavganger for sin virksomhet, og dette vil gi en betydelig kostnadsøkning, noe norske bedrifter ikke trenger, sier Skogen Lund videre.

Flyskatten blir innført fra 1. april neste år som en følge av budsjettkompromisset mellom regjeringen og støttepartiene Venstre og KrF.

Flyselskapenes internasjonale organisasjon IATA gikk lørdag ut mot den nye norske flyskatten og sier den vil ødelegge norsk økonomi og turisme. Organisasjonen ber i likhet med NHO regjeringen om å droppe avgiften.

Kjos om flyseteavgiften: - Et av de sprøeste forslagene jeg har sett på år og dag (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.