– Det er definitivt aktuelt å fly direkte fra Kirkenes til både til det ene og det andre stedet hvis vi klarer å få til systemer som leverer det, sier Anundsen NTB.

– Vi må få det til praktisk først, fremholder justisministeren og understreker at det krever samarbeid med landene som eventuelt skal ta imot statsborgere som ikke har beskyttelsesbehov og rett til opphold i Norge.

– Det er avhengig av at de som skal ta imot disse, som Afghanistan, er med på den måten å gjøre det på, sier han.

Det kom 2.452 asylsøkere til Norge forrige uke. Det er ny rekord på ei uke. Til grensestasjonen Storskog i Finnmark kom det 1.113.

– Vi håndterer det, men det er ekstremt krevende. Vi har systemer nå som er mer eller mindre på bristepunktet, særlig når det gjelder muligheten til å gi nødvendig tak over hodet og mat, sier Anundsen om ankomsttallene til Norge.

– Vi er nødt til å klare å håndtere dette på en så god måte som mulig, men det ankomstbildet vi ser nå, kan ikke vare over tid, sier Anundsen uten å ville konkretisere hvor lenge. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

– Det beste er direktefly fra Kirkenes til Kabul dnPlus  (DN+)

Rotevatn: – Flyktningdebatt overskygger økonomisk krise

Regjeringen vil kutte i trygd og pensjoner for flyktninger