Kaken var pyntet med tallet 50, noe som skulle symbolisere at regjeringen så langt har fått vedtatt 50 innstramninger i innvandrings- og asylpolitikken. Bildet ble tirsdag lagt ut på Facebook, noe som førte både til positive og negative kommentarer.

Over 11.000 personer hadde ved 18-tiden tirsdag kveld reagert på bildet, som for øvrig ble delt over tusen ganger. Bildet er kommentert over 2.000 ganger av Facebook-brukere.

Andre politikere har også reagert på at innstramningene er feiret med det som på dansk kalles en othellolagkake. Blant dem er Morten Østergaard, leder for sentrumspartiet De Radikale.

– Kakene blir større og større, skoene mindre og mindre. Et othellotrofé over andres ulykke, skriver han på Twitter.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.