Mange av de nyankomne flyktningbarna faller innenfor stiftelsens målgruppe for utsatte og vanskeligstilte barn.

Målrettet støtte for disse barna er derfor en forlengelse av fondets historie og andre tiltak, opplyser fondet i en pressemelding.

– Vi ønsker å hjelpe barn i den aktuelle situasjonen og bidra til å gi en god start på livet i Danmark og Norge. Vi trenger en ekstraordinær innsats og et bredt samarbeid for å finne varige løsninger for å sikre flyktningbarn en god start, sier Henriette Christiansen, direktør for Egmont stiftelsens støtte og tilskudd-administrasjon.

37,8 millioner kroner er øremerket nyankomne flyktningbarn og deres familier de neste to årene.

Støtten skal gå til organisasjoner og initiativer som yter psykososial støtte slik at barna kan finne seg til rette i et nytt land og få en god start i skole og barnehage.

Organisasjoner, departementer, kommuner, forskningsinstitusjoner og offentlige institusjoner vil være samarbeidspartnere og tilskuddsmottakere. Egmont-fondet er en stiftelse som arbeider med medieaktiviteter og veldedig arbeid.

Fondet deler årlig ut over 100 millioner kroner til barn og unge. (©NTB)

Følg markedet på DN Investor

Hør DNs podkast

En Facebook-felle for norske medier, Skam, et norsk mediekonsern på vei til verdensherredømme og en John Fredriksen spesial.

 

Se DNtv:

Episode 1: Sunniva på vei mot Norseman
Sunniva (35) har et helt spesielt mål når hun skal delta i Norseman for første gang
02:05
Publisert:

Les også:

Dette er hans største bekymringer for oljeprisen

Sjefen tok millioner – advokaten ble dømt dnPlus (DN+)

- Nedgangen kommer til å bli vesentlig mindre i 2017 enn den er i år  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.