– Ingen skal føle seg presset. Si klart nei i alle landets kommuner til å ta imot flere flyktninger, sa Jensen da hun talte i under Frps valgkampåpning i Ålesund lørdag, melder TV 2.

Stortinget har vedtatt at Norge skal ta imot 8.000 kvoteflyktninger fra Syria de neste tre årene. Avtalen ble inngått mellom alle de politiske partiene på Stortinget unntatt Fremskrittspartiet og SV.

– Det er opp til kommunene å gjennomføre dette. Mange har uttrykt at dette er en utfordring. Jo flere kommuner som sier nei til å bosette, jo større mulighet er det for at denne avtalen ikke kan gjennomføres, sier Siv Jensen til TV 2.

Frp-lederen ber dermed kommunene om å motarbeide en avtale som regjeringspartner Høyre har stilt seg bak. Utspillet får SV-leder Audun Lysbakken til å reagere.

– Dette er ren sabotasje av deres egen statsminister. Høyre har stilt seg bak avtalen og har lovet at regjeringen skal gjennomføre den. Her undergraver Jensen autoriteten til Erna Solberg, sier Audun Lysbakken til Dagbladet.

(©NTB)

Les også:

Halvert på tre dager

Kaller ny konkurrent sportbransjens Lidl

Euro-ministre sier ja til Hellas-pakke

Se DNtv: - Kan ikke bli noe annet enn verdens beste bil

 

- Kan ikke bli noe annet enn verdens beste bil
Slik høres det ut når AMG har tuklet med Mercedes-motoren.
03:15
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.