Sykehuset i Kirkenes trenger flere ansatte og mer utstyr for å takle den store strømmen av migranter og flyktninger som kommer over grensen fra Russland.

Presset er ekstra stort ettersom alle asylsøkere må gjennom en obligatorisk helsesjekk før de blir sendt videre i mottakssystemet.

– Det er enormt arbeids- og ressurskrevende. Det er noe vi snart ikke klarer lenger. Vi har stort behov for ekstra personell for å klare å håndtere den ekstra strømmen som kommer, sier avdelingsleder Ranveig Sneve ved Kirkenes Sykehus til NRK.

Bare tirsdag kom det 60 asylsøkere til sykehuset for å få tatt røntgenbilder og blodprøver.

På Storskog grensestasjon utenfor Kirkenes anslår de at så mange som 5.000 asylsøkere kan komme over grensen før utgangen av 2015. Hittil i år har det kommet 1.200 migranter og asylsøkere til Norge fra Russland. I fjor kom det 20.
 

Les også: Hillary suveren i tv-debatt

Asia i dag: Ny kinesisk gjeldsfest underveis

- I Norge vet man ingen ting om resten av verden

 

Se også:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Slik fungerer Apple Watch:

Slik fungerer Apple Watch
En kort gjennomgang av noen funksjoner.
02:57
Publisert: