Minst 2.980 mennesker har omkommet eller forsvunnet i forsøket på å ta seg over Middelhavet til EU i år, opplyser FNs høykommissær for flyktninger UNHCR.

515.000 flyktninger og migranter har tatt sjøveien til Europa siden 1. januar. 54 prosent av dem kommer fra Syria, ifølge FN.

Til sammenligning var antallet flyktninger og migranter 219.000 i hele 2014.

Flest syrere

Hele 383.000 av flyktningene og migrantene gikk i land i Hellas, mens 129.000 har ankommet italienske havner.

Blant dem som ankom greske øyer, var hele sju av ti syriske statsborgere. Den fire år lange krigen i Syria har tvunget rundt fire millioner mennesker til å forlate hjemlandet. I tillegg er over sju millioner syrere på flukt i eget land.

Asylpolitikk spriker

EU sliter med å danne en felles strategi for å håndtere det store antallet migranter og flyktninger som kommer til medlemslandene.

Før desember skal EU ha etablert de første registreringssentrene for migranter og flyktninger. Sentrene, kalt «hot spots» i EU, skal bistå landene langs Unionens yttergrense og sørge for bedre registrering av alle migrantene og flyktningene som kommer.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DNTV: Folk er ikke redde

Folk er ikke redde
Birger N. Haug selger som før.
01:55
Publisert: