– Vårt landsmøte sa klart fra at det er uaktuelt å ta imot flere kvoteflyktninger, så vi mener selvsagt at dette ikke er en god avtale, sier Jensen når hun blir bedt om å kommentere avtalen seks av de andre partiene på Stortinget har inngått.

Fremskrittspartiet brøt forhandlingene før helgen.

– Problemet med avtalen er at det er vanskelig å lese den og få klarhet i hva den egentlig innebærer. Det er mange forbehold som jeg mener avtalepartnerne må bringe klarhet i, sier hun.

– Uklar avtale

Vanskeligheter med å bosette flyktninger i landets kommuner, at situasjonen kan endre seg og at det er praktisk vanskelig å ta imot flere flyktninger i år var blant tingene Jensen mente gjør avtalen uklar.

Frp-lederen er ikke villig til å si noe umiddelbart om hva avtalen vil ha å si for samarbeidet i regjeringen. Tidligere onsdag sa nestleder Per Sandberg at det kunne være aktuelt å gå så langt som å stille kabinettsspørsmål dersom Frps landsstyre mener partiet ikke kan være med på å administrere avtalen.

– For øyeblikket må vi konsentrere oss om å få partene til å klargjøre hva de egentlig mener. Dette har i verste fall store konsekvenser, og det må de bringe på det rene, sier Jensen.

Må følge vedtak

Jensen understreker at Frps stortingsgruppe ikke har rukket å drøfte saken i full bredde ennå, ettersom det er svært kort tid siden avtalen ble offentliggjort.

– Det er krevende for en mindretallsregjering å være i en situasjon med et stortingsflertall som vil noe annet, svarte hun på spørsmål om hun var skuffet over at regjeringspartner Høyres er blant avtalepartnerne.

– Høyre må gjøre sine vurderinger. Vi har gjort vår basert på et klart og tydelig landsmøtevedtak, la hun til.

Hvis avtalen blir formelt vedtatt av Stortinget, får flere Frp-statsråder ansvaret med å sette den ut i livet. Justisminister Anders Anundsen, inkluderingsminister Solveig Horne, arbeidsminister Robert Eriksson og finansminister Jensen selv vil bli direkte involvert i gjennomføringen.

Les også:
- Dette har vi ikke sett på veldig lenge
Slik tror de norsk næringsliv ser ut om fem år
Asia i dag: God for 195 milliarder: «Livet mitt er blitt verre» (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.