EU registrerte ankomsten av 170.000 flyktninger og migranter i september, viser nye tall fra grensebyrået Frontex.

Til sammenligning kom det i august 190.000 flyktninger og migranter til EU, opplyser Frontex.

Hittil i år har det kommet 710.000 flyktninger og migranter til EU, sammenlignet med 282.000 i hele fjor, viser Frontex-tallene som ble lagt fram tirsdag.

Særlig er det Hellas som sliter med mottaksapparatet. Landet mottok fra januar til september 350.000 mennesker. Bare i september kom det 49.000 til Hellas, mange av dem fra Syria.

Italia har på sin side registrert nedgang i antall flyktninger og migranter som tar seg over havet fra Libya. Årsaker som trekkes fram er båtmangel i Libya og dårligere vær. Italia registrerte 12.000 flyktninger og migranter i september, og til nå i år har landet mottatt 129.000 mennesker, blant dem mange fra Eritrea.

Torsdag og fredag skal EU holde nytt møte for å diskutere bølgen av flyktninger og migranter. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.