Zeid Raad Al-Hussein sier behandlingen er «klare brudd» på menneskerettighetene.

Han legger til at han er rystet over det han kaller ungarske myndigheters ufølsomhet, og sier det ser ut som om at «den ungarske regjeringens politikk er basert på xenofobiske og antimuslimske syn».

Kraftsalven kom torsdag, dagen etter at FNs høykommissær for flyktninger, António Guterres, ba Ungarn om «uhindret adgang» for flyktningene og migrantene. Guterres sa han var sjokkert over at Ungarn bruker vannkanoner og tåregass for å hindre folk i å krysse grensen fra Serbia. Å stenge grensen er dessuten i strid mot FNs anbefaling, fordi dette er en stor gruppe mennesker som trenger internasjonal beskyttelse, uttalte Guterres.

FNs generalsekretær Ban Ki-moon kommenterte også saken onsdag og oppfordret Ungarn til å behandle flyktninger og migranter med verdighet, og sa at menneskerettighetene må respekteres.

Les også: - Man kan markedsføre fra en sofa

Northug-effekten: Sponsorinntektene til langrenn har økt med 53 mill.

- Dette er min fjerde baby. Jeg har jo tre unger

 

Se også: (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Slik løper du Oslo Maraton:

Slik løper du Oslo Maraton
00:00
Publisert: