– Vi snakker om tidligere militæranlegg som på mange måter tilbyr verre forhold enn i tsjekkiske fengsler, sier menneskerettsaktivisten Anna Sabatova etter å ha besøkt et flyktningmottak i Bela-Jezova nord i landet.

Hun forteller at hun har sett flyktninger og migranter som blir nedverdiget foran barna sine, folk som blir påsatt hånsjern og så ført bort bak et fire meter høyt piggtrådgjerde og flere andre kritikkverdige hendelser.

– Hver kveld blir folk jaget ut av sengene sine av politiet for å bli talt. Dersom barna sover, må foreldre vekke dem og få dem til å stå opp, sier Sabatova.

En talskvinne for det tsjekkiske innenriksdepartementet sier i en kommentar at myndigheten jobber med å bedre forholdene i leirene og mottakssentrene.

Les også:
- Milliarder i økte asylkostnader neste år

Erna Solberg: Det vil ikke skje smertefritt
 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.