Hellas og Tyrkia får støtte fra Tyskland i sitt ønske om at NATO skal starte opp et overvåkningsoppdrag i Egeerhavet for å få bukt med den illegale menneskesmuglingen mellom Tyrkia og Hellas, skriver Deutsche Welle.

Saken skal diskuteres i NATOs forsvarsministermøte i Brussel i dag, torsdag.

Oppdatering: Ifølge USAs forsvarsminister Ash Carter skal NATO nå forberede overvåkningsoppdraget.

Tanken er at NATO skal sette inn militære ressurser for å drive etterretning og overvåkning rettet spesielt mot menneskesmuglere som sender flyktninger over Egeerhavet i lite sjødyktige fartøy.

NATO skal rapportere om menneskesmugling til de berørte landenes kystvakter. Tyrkia inngikk i fjor en avtale med EU om å ta flyktninger tilbake mot EU-støtte på tre milliarder euro.

Et lignende NATO-oppdrag er allerede på plass mellom Libya og Italia.

Les DN Magasinet: Fluktens profitører magasinet+

NATO skal ikke ha mandat til å stoppe flyktninger eller tvinge dem til å snu, men kan gripe inn for å redde menneskeliv, ifølge en talsmann for NATO.

Situasjonen kompliseres av den pågående konflikten mellom Hellas og Tyrkia om suverenitet i Egeerhavet. Konflikten har ført til flere trefninger i luftrommet over havområdet.

Les også:
- Det har vært en tap-tap-situasjon
Sør-Afrikas økonomi på randen av stupet
Smell som ventet fra Norwegian  

Se på DNtv:

Knallhardt oppgjør i kompaktklassen
DN kåret den beste GTI-bilen av Ford Focus og ST Peugeot 308 GTI.
02:46
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.