Fremskrittspartiet vil presentere sine forslag til asylinnstramming mandag, bekrefter Frps nestleder Per Sandberg til NTB på SMS.

Forrige uke ble det kjent at Sandberg har ledet et utvalg innad i Frps stortingsgruppe som skulle utforme lovendringsforslag for å stramme inn asyl- og flyktningpolitikken.

Innstrammingsforslagene er konkretiseringer av en rekke formuleringer i regjeringens tillegg om tillegg om flyktninger i statsbudsjettet, knyttet til blant annet regler for familiegjenforening og midlertidig oppholdstillatelse.

Først til KrF og V

«Forslagene legges fram i dag», skriver Sandberg.

Når og til hvem, er foreløpig uklart. Sandberg skriver at ansvaret for fremdriften nå ligger hos de parlamentariske lederne. Verken Frps parlamentariske leder Harald Tom Nesvik eller Høyres parlamentariske leder Trond Helleland svarte mandag morgen på NTBs henvendelser.

Nesvik uttalte til NRK fredag at forslagene først vil bli presentert for regjeringens støttepartier KrF og Venstre, i henhold til avtalen de fire partiene har seg imellom.

Men ingen av de to støttepartiene er foreløpig invitert til et møte, er beskjeden NTB får mandag morgen.

Krever brede forhandlinger

KrF-leder Knut Arild Hareide uttalte fredag at han ikke ønsker å forhandle om asylinnstramminger kun med regjeringspartiene og Venstre, og at han vil sette som krav at også de andre partiene på Stortinget må med og forhandle.

Frp på sin side har gjort det klart at det viktigste for dem ikke er å få et bredt forlik i Stortinget, men få gjennomslag for innstramminger. Partiet er også rede til å gå forbi samarbeidspartiene KrF og Venstre til Ap og Sp for å få flertall.

– Vi kommer til å søke flertall der flertallet finnes, men vi går alltid til KrF og Venstre først, fastslo Nesvik overfor NRK.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

Ny ukerekord for asylsøkere til Norge

Midelfart kjøpte Kid-aksjer

Snapchat tetter Facebook-gapet

Se DNTV: De har smakt på 400.000 kopper kaffe de siste 15 årene

De har smakt på 400.000 kopper kaffe de siste 15 årene
Kaffesmakerne Roger Wilhelmsen og Tore Flåten hos Joh. Johannson Kaffe blir aldri lei den sorte drikken.
02:29
Publisert: