– Over 125.000 flyktninger og asylsøkere har kommet til Serbia det siste året, og antallet kommer trolig til å øke i tiden fremover. Norge vil nå bidra med 60 millioner kroner til nødhjelp og styrking av mottaksapparatet, sier utenriksminister Børge Brende (H) i en pressemelding.

Ettersom Ungarn har innført strengere tiltak for flyktninger ved grensen mot Serbia, antas det at situasjonen i Serbia vil bli betydelig forverret i tiden fremover.

– Norge vil støtte opp om innsatsen og gir nå 30 millioner kroner til opprustning av mottaksapparatet i Serbia i forkant av vinteren, og 30 millioner kroner i nødhjelp til Serbia og Makedonia, sier Brende.

– Flyktningsituasjonen er en felles europeisk utfordring som angår oss alle. Både Norge og Serbia ønsker å bidra i en samordnet europeisk politikk på dette området, sier Brende.

 

Les også: - Man kan markedsføre fra en sofa

Northug-effekten: Sponsorinntektene til langrenn har økt med 53 mill.

- Dette er min fjerde baby. Jeg har jo tre unger

 

Se også: (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Slik løper du Oslo Maraton:

Slik løper du Oslo Maraton
00:00
Publisert: