Det skriver Dagens Nyheter lørdag. Avisen har den siste tiden publisert en rekke kritiske artikler om hvordan Sverige har taklet den store tilstrømningen av flyktninger og migranter. I løpet av tre måneder søkte 100.000 mennesker asyl i Sverige.

- Det finnes alltid saker man kan lære av, sier migrasjonsminister Morgan Johansson fra Socialdemokraterna til avisen. Men han er likevel fornøyd med egen innsats og viser til at situasjonen har vært den vanskeligste noensinne som en regjering har stått overfor på det flyktningpolitiske området.

Regjeringen tok sin første beslutning vedrørende flyktningkrisen 1. oktober. Da var situasjonen på flere måter allerede akutt, skriver Dagens Nyheter.

Årsaken til at regjeringen kom såpass sent på offensiven blir av statsminister Stefan Löfven forklart med at regjeringen stolte på Migrationsverkets prognoser over antall asylsøkere. I slutten av juli ble det anslått at 74.000 mennesker kom til å søke asyl i Sverige i løpet av året, men i dag er antallet allerede på 160.000.

I midten av november innførte Sverige grensekontroll mot Danmark og Tyskland, og denne uken vedtok Riksdagen å innføre ID-kontroll for alle som reiser til Sverige med buss, tog, ferjer og fly.

 

Les også:

Norges Bank frykter tapsbølge i oljeservice
Røkke-selskap tapte kontrakt - varsler nye kutt (DN+)
Spår oljeprisen tilbake til bunn-nivå fra 2008


Se DN TV: Hvordan lykkes til gründer?


Hvordan lykkes som gründer?
Her er gasellenes beste tips.
01:10
Publisert:

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.