Europarådets generalsekretær Thorbjørn Jagland skriver i et brev til Ungarns statsminister Viktor Orbán at han er bekymret over landets innføring av krisetilstand.

– Jeg er bekymret over en del av de nye lovendringene i Ungarn som blant annet gjør det mulig for regjeringen å erklære unntakstilstand som følge av masseinnvandring, sier Jagland.

Jagland skrev tirsdag ettermiddag et brev til Orbán for å få tilsendt alle tekstene lå til grunn for lovendringene.

I tillegg spør Jagland i brevet om Ungarn, hvis unntakstilstand innføres, fortsatt vil være forpliktet til å overholde Europakonvensjonen om menneskerettigheter.

Ifølge konvensjonens artikkel 15 kan et land frasi seg visse forpliktelser, men må informere Europarådets generalsekretær.

Les også:- Det er helt ekstremt. Jeg hadde 91 personer på listen

Professor om Miljøpartiet de grønnes politikk: - Tragikomisk

Fiskelykke for øyelege

 

Se også:

Her besvimer BMW-sjefen på scenen:

Her besvimer BMW-sjefen på scenen
Det ble dramatisk da den nye BMW-sjef Harald Kruger møtte pressen i Frankfurt for å snakke om de nye bilmodellene. Plutselig besvimer han før han blir geleidet bort fra scenen.
00:28
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.