I mars økte SAS-konsernets trafikk med 3,4 prosent og kabinfaktoren fortsatte å stige. Det er andre måneden på rad at antall reisende stiger, skriver selskapet i en pressemelding.

- Trafikkutviklingen har vært positiv i mars og det er spesiett gledelig at trafikken igjen vokser etter store kapasitetsreduksjoner, sier SAS' konsernsjef Mats Jansson i en kommentar. Han mener selskapet har fått til en god balanse mellom tilbud og etterspørsel med sine reduksjoner.

I mars valgte 2,2 millioner personer å reise med flyselskapet og den største veksten var på svenske innenriksruter.

Kabinfaktoren, altså hvor mange prosent av setene som er fylt på hver rute, steg med 8,6 prosentpoeng til 73,1 prosent. Dette er også andre måneden på rad selskapet kan rapportere om en stigende kabinfaktor.

Flyr langt
For kabinfaktoren var det de interkontinentalerutene som kunne vise med mest økning. Forbedringen på langdistanserutene var på 12,5 prosentpoeng til 86,3 prosent, skriver selskapet videre.

SAS har ikke regnskapstallene for mars klare ennå. Selskapet venter at yielden fortsatt vil være svak for mars som følge av fortsatt svak økonomisk utvikling og at deler av påsken kom i mars i fjor, mens den kun rammet apriltallene i 2009.

Flyselskapet kan fortelle at yielden (inntekt per solgte flysete, red. anm) falt 10,5 prosent i februar sammenlignet med samme måned i fjor. Selskapet minner samtidig om at yielden økte i 2009 som en følge av at SAS innførte drivstofftillegg.

Inntektene i forhold til kapasitet falt 0,7 prosent i februar ettersom den lavere yielden delvis kompenseres av at kabinfaktoren tar seg opp.

Spare, spare, spare
Innføringen av det siste kostnadsprogrammet i en tilnærmet endeløs rekke går som planlagt. Målet for det siste spareprogrammet, Core, er 7,8 milliarder svenske kroner.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.