Den omstridte avgiften har møtt motstand både i norsk næringsliv, blant forbrukere og hos amerikanske myndigheter. Nå er det Eftas overvåkingsorgan ESA som reagerer.

I et brev til Nærings- og fiskeridepartementet skriver ESA at de er blitt gjort oppmerksom på passasjeravgiften som norske myndigheter har planlagt å innføre allerede fra 1. april i år. Denne omfatter blant annet et foreslått unntak for transfer- og transit-passasjerer.

ESA skriver at de registrerer at tiltaket, som kan involvere statsstøtte, ikke er forskriftsmessig varslet.

– Hvis det gjennomføres i sin nåværende form, og i en utstrekning som omfatter statsstøtte, vil ESA behandle det som «ulovlig støtte», heter det i brevet.

ESA ber norske myndigheter om å komme med et forhåndsvarsel om flypassasjeravgiften med henblikk på bekymringene overvåkingsorganet har. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.