Det opplyser finansminister Siv Jensen (Frp) i et skriftlig svar til Arbeiderpartiets finanspolitiske talskvinne Marianne Marthinsen. Marthinsen spør om forventet provenytap – altså tap av inntekter – og hvordan regjeringen vil dekke inn dette tapet.

«Når det tas hensyn til kompensasjoner, kan utsettelsen av iverksettelsen av flypassasjeravgiften med to måneder til 1. juni antas å gi et provenytap i 2016 på om lag 250 mill. kroner bokført og påløpt i forhold til saldert budsjett for 2016», skriver Jensen.

I henhold til budsjettavtalen på Stortinget skulle avgiften innføres 1. april, men EFTAs overvåkingsorgan ESA har besluttet å vurdere ordningens lovlighet. Jensen påpeker at ESA har gitt uttrykk for at de vil behandle saken raskt, og derfor besluttet Finansdepartementet å utsette avgiften til 1. juni.

Flere næringslivsorganisasjoner og andre partier er kritiske til flypassasjeravgiften og mener den bør skrotes. Regjeringen har regnet med at avgiften skulle gi 1 milliard kroner i inntekter i 2016 ved innføring 1. april. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.