En gruppe internasjonale granskere har den siste tiden jobbet med å finkjemme området der flyet styrtet i juli. Granskningen har imidlertid stanset på grunn av kampene mellom Ukrainas militære og de prorussiske separatistene i området.

I en uttalelse skriver ukrainske myndigheter at våpenhvilen utsettes, men vil bli innført på nytt når arbeidet på vrakstedet gjenopptas. Det internasjonale teamet av eksperter som etterforsker flystyrten, var innforstått med dette, sier en talsperson for det ukrainske forsvaret torsdag.

Risikoen for de 70 ekspertene fra Nederland, Australia og Malaysia er for stor til at de kan fortsette arbeidet på stedet, ifølge Nederlandsk statsminister, Mark Rutte.

Torsdag var det nye kamper i byen Donetsk, som ligger i samme region som flyvraket. Ukrainske regjeringsstyrker driver ikke militær virksomhet i et område på 20 kilometer.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.