Prorussiske opprørere anklages for å ha skutt ned et passasjerfly med nesten 300 personer om bord øst i Ukraina forrige uke. Det er ingen tvil om at separatistene får våpen over grensen fra Russland, mener britiske Philip Hammond og svenske Carl Bildt.

- Denne forferdelige hendelsen skjedde på grunn av Russlands støtte til separatistene i Øst-Ukraina, på grunn av flyten av tunge våpen fra Russland inn i Øst-Ukraina, og vi må ta tak i det, sier Hammond på EUs utenriksministermøte i Brussel.

- Russland har trappet vesentlig opp forsyningen av tunge våpen. Nedskytingen er en konsekvens av denne politikken, sier Carl Bildt.

EU-lederne skal prøve å bli enige om skarpere Russland-sanksjoner på møtet i Brussel. Det er ventet at flere personer og kanskje selskaper settes på sanksjonslisten, men det knytter seg uenighet om en mulig våpenembargo. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.