En feil på signalanlegget i Romeriksporten førte torsdag morgen til at Gardermobanen stengte. Flere avganger ble innstilt eller forsinket.

Rundt klokken 8 gikk trafikken som normalt igjen. Mens Gardermobanen var stengt mellom Oslo S og Lillestrøm, gikk flytoget og regiontog via hovedbanen.

– Det er en signalfeil, og vi må inn med arbeidstog for å rette. Det kan ta tid, sa pressevakt Hilde Marie Braaten i Jernbaneverket til NTB.

Flere lokaltog og flytog ble innstilt mens banen var stengt.

– Stengingen betyr at våre tog som går i Romeriksporten, som er regiontog fra Oslo mot Lillestrøm og motsatt, må kjøre hovedbanen. Banen vil få mange tog, og vi må innstille en del, sa pressevakt Håkon Myhre i NSB til NTB.

Togene til Hamar, Lillehammer, Dovre og Kongsvinger gikk som planlagt. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.