I forrige uke fikk 80 ansatte ved den tradisjonsrike legemiddelprodusenten Axellia, tidligere Alpharma, beskjed om at de mister jobben i 2012, skriver Dagens Næringsliv.

Axellia legger ned produksjonene i Oslo fordi ledelsen mener bedriften sparer store summer på billig arbeidskraft i Kina.

- Det er veldig beklagelig at bedriften ikke er villig til å satse på produksjonen her på Skøyen. For oss ansatte, men også for Norge er det trist at et så viktig farmasimiljø går ut av Norge, sier tillitsvalgt Per Schanke til DN.

Antibiotika
Hovedproduktet til produksjonsenheten på Skøyen er et antibiotikaprodukt som heter Bacitracin.

Ifølge leder for Axellia Pharmaceuticals avdeling på Skøyen, Arnt-Tore Valsvik, vil bedriften få kostnadsreduksjoner på 30 til 35 prosent ved å flytte produksjonen til lavkostlandet Kina.

Valsvik sier til DN at bedriften vil få røde tall allerede neste år på grunn av høye kostnader i produksjonen i Norge.

- De ansatte gjør en fantastisk innsats. Avgjørelsen har derfor vært vanskelig, men dessverre nødvendig. Kostnadsnivået på Skøyen er for høyt. For å opprettholde vår konkurransedyktighet er vi nødt til å tilpasse oss endringer i markedet. Vi tror denne beslutningen er den beste strategiske retningen for Axellia, sier Valsvik til DN.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.