I en pressemelding fra Engelske Nomad Digital kommer det frem at NSB via Stadler har bestilt et kommunikasjons- og underholdningssystem til sine nye «Flirt»-tog.

Avtalen har en verdi på 1,5 millioner pund eller rundt 13 millioner kroner.

Det er første gang Nomad Digitals plattform blir integrert under byggingen av nye togsett, og både Stadtler og NSB planlegger å utnytte kommunikasjonssystemet til overvåkning av togsettets systemer.

For passasjerene betyr dette at en rekke nye tjenester blir tilgjengelige under reiser. Internettilgang, filmer, musikk og spill slik man kjenner det fra nyere fly vil bli tilgjengelig.

– Kontrakten er et gjennombrudd for oss. Det er en fryd å få være med helt fra byggingen av togsettene. Det betyr enklere installasjon, mer stabil drift og at vi kan henge oss på togleverandørens garanti, sier Nigel Wallbridge i Nomad Digital i en pressemelding.

Mobilavhengig
Togsettet vil til enhver tid benytte den mobildekning som finnes utenfor toget til å tilby nettbaserte tjenester. Det betyr at alle passasjerene må dele på en relativt beskjeden kapasitet. Et lignende system fra Nomad er allerede i drift på enkelte togsett i Norge.

– Vi har vurdert mange tilbydere før vi landet på Nomad. Vi liker spesielt deres evne til å levere fremtidsrettede løsninger på standard komponenter, sier prosjektleder Kjell-Arthur Abrahamsen i NSB i en pressemelding.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.