- Vi har bremset SAS´ lønnssenkninger, sier de svenske flyvertinnene, ifølge Politiken.dk.

Den danske kabinforeningen og den største norske kabinforeningen sitter fortsatt i intense forhandlinger med SAS-ledelsen for å få på plass en avtale. Nå er det bare disse to foreningene som gjenstår.

Forbundsleder Cecilia Fahlberg i Unionen sier i en pressemelding at de har lykkes i å stanse SAS´ krav om lønnssenkninger.

Hun opplyser at lønnsnivået i tariffsystemet opprettholdes og at de faste lønningene ikke blir senket. Den normale opptrappingen i lønnssystemet består også.

Til gjengjeld blir planlagte lønnsøkninger i 2013 og 2014 sløyfet, og pensjonsalderen stiger til 65 år. Kabinpersonalet må også jobbe mer og endre arbeidstid.

- Vanskelig beslutning
- Det har vært en veldig vanskelig beslutning. Det blir merkbare endringer i arbeidsvilkårene for de ansatte, men alternativene hadde vært verre, sier Cecilia Fahlberg.

Pilotene fra både Danmark, Norge og Sverige har forhandlet i fellesskap, og ifølge sjefforhandler Jens Lippestad fra den norske pilotforeningen har pilotene blant annet sagt farvel til en månedslønn. De har også gått med på å øke arbeidstiden med åtte prosent og får i likhet med kabinpersonalet hevet pensjonsalderen til 65 år.

Nå mangler bare den andre norske kabinforeningen NKF og den danske kabinforeningen CAU - så skal SAS-pakken være på plass.

SAS-konserndirektør Flemming Jensen roser de ansatte for å ha bidratt til å finne en avtale som kan redde SAS fra konkurs.

- Det er utrolig positivt at vi nå har på plass noen viktige avtaler, sa han til danske TV 2 i dag morges.

Når de siste avtalene som ble forhandlet frem natt til mandag er på plass, er det SAS-styret som til syvende og sist skal godkjenne planen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.