Som DN skrev i slutten av april var Erik Solheim en av to-tre kandidater det sto mellom etter flere intervjurunder for FNs generalsekretær Ban Ki-moon.

Nå får DN bekreftet at den tidligere SV-statsråden nådde helt frem i kampen om en av de fremste jobbene i FN. Han får rang som assisterende generalsekretær. Ifølge DNs kilder vil Ban Ki-moon annonsere nyheten i løpet av kort tid. Det har foreløpig ikke lyktes DN å komme i kontakt med Erik Solheim.

Fra Paris til Kenya

Solheim er i dag sjef for OECDs utviklingskomite, DAC, stasjonert i Paris. Nå må han til Kenya, der Unep har hovedkvarter.

Det ledes i dag av tyskeren Achim Steiner. Fire av organisasjonens fem ledere har kommet fra Vesten og vært menn.

Unep koordinerer FNs miljøaktiviteter, jobber for bærekraftig utvikling og bistår utviklingsland med å innføre miljøvennlig politikk.

Trenger reformer

Sammen med Verdens meteorologiorganisasjon etablerte Unep i 1988 FNs klimapanel (IPCC), som utgir de toneangivende rapportene om klimaendringene.

I lys av disse rapportene har flere land etterlyst reformer av Unep. Frankrike, som var vertskap for fjorårets klimaforhandlinger, har lenge ønsket en mer slagferdig organisasjon som kan sette utvikling og miljø på dagsorden.

Behovet har ikke minsket etter Paris-avtalen, hvor landene formulerte ambisiøse utslippsmål, og innføringen av nye bærekraftsmål i regi av FN ifjor.

 

LES OGSÅ OM:

Rimi-gründer Hagen om dramatisk strid: - Oppfattet ham som hemmelig agent dnPlus

Feil og sommel har kostet Nav 676 millioner kroner dnPlus  

Derfor velger stadig flere å få matkasse levert hjem dnPlus  

 

SE PÅ DNTV:

Slik blir det nye Nasjonalmuseet
Se animasjonsvideoen av det nye Nasjonalmuseet her. Museet skal stå klart i 2020
01:11
Publisert:

Årets mest eksklusive cabriolet
I Mercedes-AMG S 63 cabriolet får du en voldsom motor med voldsom lyd til en voldsom pris.
02:04
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.