FNs klimasjef Christiana Figueres ga beskjed om pengemangelen da hun åpnet en ny runde med klimaforhandlinger i Bonn mandag.

Ifølge Figueres er det verken nok penger til arrangere en ny forhandlingsrunde i oktober eller for selve toppmøtet, som holdes fra 30. november til 11. desember.

– Jeg beklager å måtte fortelle dere at vi nå har et underskudd på 1,2 millioner euro (11 millioner kroner) til å kunne dekke møtene dere har i kalenderen, sa klimasjefen. Deretter oppfordret hun delegatene til å sørge for at pengene kommer inn.

Det ventes at om lag 20.000 personer vil delta på klimakonferansen, av disse er 10.000 delegater, 7.000 observatører og 3.000 pressefolk.

Under toppmøtet er det meningen at verdens ledere skal bli enige om en ny global klimaavtale som skal sikre at den globale oppvarmingen ikke overstiger 2 grader i forhold til førindustriell tid (1850). Det er første gang at alle verdens land skal vedta forpliktende utslippskutt.

Delegatene som er samlet i Bonn, forsøker å forhandle seg fram til et avtaleutkast som skal danne utgangspunkt for avtalen som skal vedtas i desember.

Les også:

Her står flere titalls millioner boliger tomme

Asia i dag: Frykter «Japan-krise» for Kina

Se DNtv: Bli klar for skisesongen allerede nå

 

Slik blir du klar for skisesongen - allerede nå
Tidligere landslagsløper i langrenn Siri Helle viser hvordan man kan trene skøyteteknikk med rollerblades.
01:34
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.