Indonesias president avviste i januar begjæringer om benåding fra en rekke fanger som er dømt til døden for narkotikaforbrytelser.

Blant dem er statsborgere fra Indonesia, Frankrike, Brasil, Nigeria og Ghana, samt to australiere som er dømt for å ha forsøkt å smugle 8 kilo heroin ut av Indonesia.

De to har sittet på dødscelle i snart ti år, og Australia har reagert kraftig på planene om å fullbyrde dødsdommen. Regjeringen i Canberra gjør nå et siste forsøk på å forhandle fram en avtale som kan berge livet deres, ifølge utenriksminister Julie Bishop.

– Generalsekretæren ber indonesiske myndigheter la være å gjennomføre henrettelsene av de gjenværende fangene som er dømt til døden for narkotikaforbrytelser, sa Bans talsmann Stephane Dujarric fredag.

Blant de seks menneskene som ble henrettet ved skyting i januar, var en brasilianer og en nederlender. Begge landene kalte hjem sine ambassadører fra Jakarta som følge av henrettelsene.

 

LES OGSÅ: Frykter radioaktive utslipp i nord

Norske soldater venter fortsatt på Irak-oppdrag

Statsminister ber kvinner vokte seg for flørtende og skumle menn  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.