Lunsjen holdes i New York i dag søndag på sidelinjene av FN-toppmøtet om nye bærekraftmål. Tema for møtet er klimakonferansen som går av stabelen i Paris senere i høst.

Statsminister Erna Solberg (H) er én av de 40 stats- og regjeringssjefene som er invitert til lunsjen.

– FNs generalsekretær Ban Ki-moon ringte og inviterte meg til møte i New York 27. september. Jeg har selvsagt takket ja, sa Solberg til NTB tidligere i september.

– Under møtet vil jeg ta til orde for at statslederne kommer med et klart, felles budskap når vi møtes i Paris 30. november. Dette er viktig for å få fortgang i de avgjørende sluttforhandlingene, sa hun.

Lunsjmøtet vil samle verdens fremste ledere, deriblant USAs president Barack Obama og Tysklands statsminister Angela Merkel, i tillegg til lederne fra India, Brasil, Kina og Frankrike.

– Tanken er å gi et politisk dytt til klimaforhandlingene så de kan lykkes i Paris, sier Alexis Lamek i den franske FN-delegasjonen til nyhetsbyrået Bloomberg.

Målet med forhandlingene i Paris er å enes om en ny internasjonal klimaavtale som skal gjelde for perioden etter 2020.

Les også: Sveits forbyr salg av VW-modeller

- Det har vært en ekstrem ingeniørmangel - og den er ikke tettet ennå

Går under to prosent

 

Se også:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Gode alternativer til vonde bestselgere:

Gode alternativer til vonde bestselgere
DNs vinjournalist gir deg de gode alternativene til Polets bestselgere – til nesten samme pris.
03:07
Publisert: