Syrias sjef for fortidsminner opplyste søndag at opprørere i ekstremistgruppen Den islamske staten (IS) hadde sprengt eksplosiver i Baal Shamin-tempelet og ødelagt bygningen.

Ban uttrykte også sinne over drapet på Khaled al-Assad, den tidligere sjefen for oldtidsmyndighetene i Palmyra, som ble halshogd tirsdag sist uke. Liket ble deretter skjendet.

- Disse barbariske terrorhandlingene føyer seg inn i en lang liste over forbrytelser som er begått i løpet av de siste fire årene i Syria mot dets befolkning og arv, sier FN-sjefen i en uttalelse.

Palmyra står på FN-organisasjonen UNESCOs verdensarvliste, og Ban sier at å ødelegge verdens kulturelle områder er en krigsforbrytelse.

FNs-sjefen oppfordrer verdens regjeringer til å «forenes og handle raskt for å sette en stopper for denne terrorvirksomheten».

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.