I en kommentar i legetidsskriftet The Lancet lørdag går de to statsrådene ut mot FNs pågående arbeid for å utforme nye mål for bærekraftig utvikling.

Så langt har FNs arbeidsgruppe foreslått 17 overordnede mål og 169 konkrete målsettinger, som er for mye, mener Brende og Høie.

– Det er altfor mange målsettinger for politikere å forholde seg til. Vi trenger et mer begrenset antall målsettinger som er ambisiøse, enkle å forstå og realistiske. Å kunne måle måloppnåelse må også være mulig, skriver de to statsrådene.

De oppfordrer FN til å utforme enklere målsettinger for arbeidet, og viser til FNs tusenårsmål, som ifølge ministrene er «vakkert enkle».

De nye målene for bærekraftig utvikling skal erstatte FNs tusenårsmål når disse utløper i 2015. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.