FMC Technologies venter marginer innen subsea-virksomheten på 11-13 prosent i 2016.

Det sier FMC Technologies-konsernsjef John Gremp på en konferanse i regi av UBS torsdag, melder Bloomberg News.

I forbindelse med andrekvartalsrapporten 21. juli opplyste selskapet at de ventet en margin på rundt 15 prosent i 2015 innen Subsea technologies-virksomheten.

Videre opplyser selskapet under UBS-konferansen at de nå har kuttet 15 prosent av antallet ansatte.

Subsea-inntektene ventes å falle med rundt ti prosent til 4,3 milliarder dollar i 2016, fra estimerte 4,8 milliarder i 2015, ifølge Gremp.

Det vises til at FMC Technologies fullførte jvet-prosessen med Technip i juni og etablerte et nytt selskap med navnet Forsys, som har mål om å kutte kostnader knyttet til komplekse dypvannsprosjekt.

Selskapene besluttet å etablere jvet istedenfor en fusjon eller oppkjøp fordi det var den raskeste måten å gjøre noe med bransjens behov for å bedre avkastningen på dypvannsprosjekter, ifølge Gremp. Konsernsjefen sier at de ikke har to år på seg for å gå gjennom et oppkjøp, inklusive godkjenningsprosesser.

 

Les også: - Man kan markedsføre fra en sofa

Northug-effekten: Sponsorinntektene til langrenn har økt med 53 mill.

- Dette er min fjerde baby. Jeg har jo tre unger

 

Se også:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Slik løper du Oslo Maraton:

Slik løper du Oslo Maraton
Se ekspertens guide gjennom maratonløypa.
01:51
Publisert: