Fokus Krogsveen sikrer seg kontroll i Nylander, og styrker sin posisjon i Midt-Norge betraktelig. Fokus Krogsveen overtar 60 prosent av aksjene i Nylander. Tidligere eide Fokus Bank 40 prosent av aksjene i selskapet.

Vekst-ambisjoner
Ifølge Fokus Krogsveens administrerende direktør er kjøpet et "offensivt og betydelig" steg på vei mot målet om å bii en sterk nasjonal eiendomsmeglerkjede.

Nylander har hovedkontor i Trondheim og 14 meglerkontorer i Nord-Trøndelag, Sør-Trøndelag, Møre og Romsdal og Hordaland.

For Fokus Bank er det en klar strategi å tilby eiendomsmegling. Etter å ha eiet 40 prosent av Nylander siden 1988, kjøpte banken Krogsveen i fjor. Med kjøpet av Nylander intensiveres vekst-strategien.

– Eiendomsmegling er viktig for å skape vekst for banken, og vi akter nå å bruke Krogsveen som utgangspunkt for en offensiv ekspansjon. Dette er et viktig steg på veien, sier administrerende direktør Thomas Borgen i Fokus Bank i en melding.

Borgen er også styreformann i Fokus Krogsveen AS.

Beholder Nylander-navnet
Fokus Krogsveen overtar 60 prosent av aksjene i Nylander. Tidligere eide Fokus Bank 40 prosent av aksjene i Nylander. Disse er overført til Fokus Krogsveen AS. Transaksjonen skal nå godkjennes av Konkurransetilsynet og Kredittilsynet. Denne prosessen vil anslagsvis ta 4-6 uker.

I forbindelse med transaksjonen slutter daglig leder Per Ø. Nylander i selskapet. Konstituert leder for Meglerhuset Nylander AS blir Trond Bekken som i dag leder Nylander Prosjektmegling. Med utgangspunkt i Nylanders sterke posisjon i Trøndelag, vil navnet Nylander beholdes.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.