I sin årlige eierrapport skriver de at de ikke er fornøyd med Statoils informasjon om forbruk og gjenvinning av vann, metanutslipp, bruk av kjemikalier og fakling av gass, skriver Dagens Næringsliv.

Folketrygdfondet forvalter Statens pensjonsfonds investeringer på hjemmebane og eier 3,3 prosent av aksjene i selskapet. Fondet har hatt flere møter med Statoil om utfordringene med virksomheten, uten å si seg fornøyd.

Men det er ikke miljøhensyn som er årsaken til fondets vitebegjær.

Opptatt av bunnlinjen
- Vi ønsker å forstå alle de miljømessige utfordringene og risikoen ved virksomhetene, slik at vi kan forstå hvilken innvirkning det kan ha på lønnsomheten i prosjektene. Det er bunnlinjen vi er opptatt av. Både vi og andre investorer, sier administrerende direktør Olaug Svarva.

Hun roser imidlertid Statoil for god rapportering om oljesandvirksomheten i Canada. Informasjonssjef Bård Glad Pedersen i Statoil sier at 2012 var det første året de hadde operatøransvar for skiferolje i bakken, og sier de stadig jobber med å bedre informasjonen til aksjonærer og offentligheten.

Les også: Trikset som har skaffet oss 8 mrd. kroner (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.