Årsresultatet for forvaltningen av Statens pensjonsfond Norge i 2015 viser en avkastning på syv prosent, opplyses det i en pressemelding onsdag.

Dette er 0,5 prosent bedre referanseindeksen.

Fondets markedsverdi økte med 12,8 milliarder kroner ifjor, og ved årsskiftet utgjorde verdien 198,4 milliarder kroner.

Avkastningen på syv prosent er noe lavere enn gjennomsnittet for de siste ti årene som er på 7,6 prosent.

Avdempende forventninger fremover

- Usikre inntjeningsutsikter og et lavt rentenivå bidrar til avdempede forventninger til avkastningen den nærmeste tiden, sier administrerende direktør Olaug Svarva i Folketrygdfondet.

I meldingen trekkes det frem at norsk næringsliv ble preget av oljeprisfallet, som har bidratt til en oppbremsning i norsk økonomi og en svakere kronekurs.

- Det er svært krevende tider for selskapene eksponert overfor oljesektoren, mens andre selskaper får vekstmuligheter av lave renter og en svak valutakurs. Vi legger vekt på vår eierrolle og å ha en god dialog med selskapene i disse krevende tidene, sier Svarva.

Investerer mest i Statoil

Ved inngangen til 2016 bestod fondets aksjeportefølje av 137 selskaper, som til sammen utgjorde 118 milliarder kroner.

De største aksjeinvesteringene er Statoil (13,9 milliarder), Telenor (11,2 milliarder) og DNB Bank (10,9 milliarder).

Av obligasjonsporteføljen på 80 milliarder kroner, var de største investeringene i norsk stat (15,4 milliarder), DNB Boligkreditt (3,6 milliarder) og Statoil (2,7 milliarder).(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Følg markedet med DN Investor

Les også på DN.no:

DN Ekspress: - Kina får ingen hard landing

16 drept av bombe på buss i Pakistan

Oljeprisene henter inn litt av fallet

Se DNTV:

Kan roboter ta seg av innsjekk på flyplassen?
Det skjer neppe med det første, men i fremtiden kan en robot som denne ta i mot deg når du skal sjekke inn på flyplassen eller på hotellet.
01:13
Publisert: